torstai 22. maaliskuuta 2012


Hieman värikoukkuasiaa. Näistä kuvista voi katsella millaisia koukkuja ylipäätään on tehty. http://www.eradivari.profiili.fi/kalastustarvike/varikoukut  Koukku siis riittää yksinään pilkin alla, ei tarvita elävää syöttiä. sivun alareunassa lisää asiaa. Veneilyyn palataan taas seuraavaksi.



Värikoukkupilkintään ja siihen, että saat kalaa värikoukkuja käyttämällä vaikuttaa monta asiaa.
Pilkkipaikkasi veden väri vaikuttaa valon määrään veden alla, ja valon määrästä johtun eri värisävyt näkyvät kulloinkin eri tavalla eri syvyyksissä. Tummissa vesissä parhaiten toimivat punasävyiset värit, samoin sameissa vesissä. Myös oranssi-vihreä-keltainen saattaa olla hyvä yhdistelmä. Toisinaan värillä ei ole väliä, kunhan värien kontrasti saa aikaan esim. hyvin näkyvän pisteen koukussa.
Värikoukku ja värikoukkupilkki toimii vain, jos yhdistelmä on yhteensopiva. Liian iso koukku pienessä pilkissä tappaa uinnin tai saa pilkin pyörimään ja kiertämään siimaa, jolloin siimasotkujen vaara on olemassa.
 Sivulle nopeasti syöksyvä pilkki saa ahvenen aukaisemaan suunsa ja nappaamaan koukkuun, ja joskus liiallinen uinti karkoittaa parven. Kyllästyykö ahven? Silloin kuin ahven ei ole erityisen hyvällä syönnillä, se saattaa kyllästyä nopeasti uivaan pilkkiin ja värikoukkukalastaja joutuu hakemaan enemmän sitä syöntihalukasta parvea. Hyvällä syönnillä taas haetaan suuria ahvenia, sillä niistä pakin saa nopeiten täyteen. Värikoukkupilkkijä liikkuu paljon juuri tästä syystä.
Kokeile eri pilkkejä ja kun löydät pyytäviä, pidä ne ja hukkaa muut, näin sinulle kertyy pikkuhiljaa valikoima pilkkejä joihin luotat. Älä kokoajan vaihda pilkkiä tai koukkua, vaan vaihda paikkaa, jossa pilkit. Olen sukelluskalastusta harrastaessani huomannut, että iso ahven ui aina omassa parvessa, pikkuahvenparvissa ui yleensä vain 2-3 isompaa ja muut ovat pikkusia. Oletko saanut joskus yhden tai kaksi isoa ja sitten loppui? Ne todella loppuivat, usko pois.

Näitä koukkuja on tullut käytettyä jo vuosia ja kalaakin on tullut. Erä-Divari lopettaa toimintansa kesäkuussa 2012 ja sen jälkeen voi koukkuja kysellä suoraan valmistajalta josko niitä on saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti