torstai 15. maaliskuuta 2012

Katsoin tänään pääministerin haastattelua ja tuli valtava halu kirjoittaa politiikkaa.

Jokainen lienee huomannut, että Suomi on suurimmissa vaikeuksissa itsenäisyyden jälkeen. Vientituloja on vähemmän kuin ostoja ulkomailta, työpaikkoja ei ole ja loputkin karkaavat ulkomaille, velkaa on monilla liikaa maksukykyyn nähden ja vielä kuntauudistus ja yritykse korjata tilanne.

Aloitan kuntauudistuksesta. Ymmärrän säästöjen hakemisen, isoissa kaupungeilla ja isoilla yksiköillä se lienee helpompi ratkaista, ei siis koske pikkukuntia. Jos pikkukunnilla haetaan säästöjä, pitää karsia lähipalveluita ja viedä pois jokin terveyskeskus, jolloin tapahtuu seuraavaa; ajomatkat palveluiden luo pitenee, tulee kalliiksi ihmisille ja tämä raha on pois muista ostoksista yms., joten ne tulot jotka tulisivat yrittäjille, menevät nyt siis bensiiniin ja ehkä takseille, hyvä siis ehkä takseille ja bensiinin myyjille, siis raha valuu taasen ulkomaille, öljymaihin.
Enemmin minua kuitenkin huolestuttaa se, että maaseutu autioituu, asukkaat lähtevät pois, lähelle palveluita, jolloin KIINTEISTÖJEN ARVO PUTOAA, ja siis vaivalla säästetyt varat häviävät taivaan tuuliin. Suomalaisten varat kun ovat pääsääntöisesti kiinni asunnoissa. Herätys herra Katainen ja muut! Miten valtio korvaa mummolle 50-tuhatta laskeneen talon arvon, kun mummo oli ajatellut maksaa sillä talon myynnistä saamilla rahoilla hoidot sitten vanhana. Jos maaseudun väen rahoja näin rokotetaan, sopisiko ottaa myös kaupunkiväestön tileiltä pois sama summa. Ja jos joku epäilee, että arvonlaskua ei tapahdu, kysykää vaikka kiinteistövälittäjiltä, onko palveluiden läheisyydellä vaikutusta hintaan ja siihen, miten haluttava asuinpaikka on. Ja kun pankinjohtaja tarkistaa riittävätkö vakuudet lainoihin, voi monelle tulla yllätys, ja jos pankki ei ole tarkkana, on meillä kohta edessä uusi pankkikriisi kun tämä kupla puhkeaa.

Sitten työpaikkoihin ja sen vaikutukseen kansantalouteen. Huomaan, että nyt on vallalla kovin lyhytaikainen ajattelumalli, jossa muutaman vuoden rahoja haalitaan kokoon veroja tiuhaan tahtiin rukkaamalla, eihän sitä tiedä kohta itsekkään, mitä alv-prosenttia käyttää, kun jatkuvasti muuttuvat, eikä se ole halpaa lystiä kauppiaille vaihdella niitä hintoja koneille vähän väliä, no onneksi koneet hoitavat. Jos nyt kuitenkin puututaan tässä tulipalossa siihen, mikä palaa, ei siihen miten palaa. Sammutetaan palava materiaali, eli paneudutaan syihin, miksi menee huonosti. Onko kansa laiskempaa, saattaahan tuo olla, mutta jos työpaikkoja menee koko ajan muihin valtioihin, ei siinä kansalla ole sanomista. Emme me voi enää EU:ssa muuttaa omatoimisesti rahan arvoa ja näin saada palkkojamme vertailukelpoisiksi kiinalaisten palkkoihin nähden. No nyt meillä on myös eu:n sisällä jäsenmaita, joiden palkkataso on lähinnä ihmisten orjuuttamista ja osa firmoista karkaa sinne. Ei ole siis odotettavissa muuta, kuin muutosta huonompaan, jos EU ei saa aikaiseksi lakia minimipalkoista, oikeista sellaisista ja sitten lisää huomattavasti Kiinan tullia ja muuta tullisäädöksiä niin, että sitä ei voi kiertää esim. puolivalmisteina tuotavina tavaroina tuodut jne., mistä on monta esimerkkiä, kuten oli se kalan filerointi kiinassa, ja pakkaus EU:ssa, jolloin vero on alhaisempi, ei hitto mitä touhua.
Oikeasti tämä on mahdotonta, joten äkkiä pois EU:sta Eurosta ja varsinkin niistä mekanismeistä, jotka vievät meiltä oikeuden päättää omista asioista, jos sitä nopeaa ajattelutapaa noudatetaan. Eu on siis liian hidas, Suomi-laiva on uppoamassa ja oma arvioni on, että myös uppoaa.

Kannattaa hankkia vene ja laittaa se purjehduskuntoon.

 Ja mitä tulee tähän kaksinaamaisen demokratian huuhaahan, oi oi. Suomessa ja muualla Euroopassa ollaan niin kovin pienen ihmisen puolella, mutta vain oman alueen sisällä käytännössä, samalla kun isot monikansalliset yhtiöt raiskaavat muiden metsiä ja luontoa ja ihmiset häädetään kodeistaan väkivallalla, viitaten dokumenttiin Kiinasta ja suomalaisesta metsäfirmasta. Eikä vain metsiä. Eikö me saada lakia, jolla tällainen europpalainen firma saatetaan vastuuseen täällä, jos se tomii EU:n lakien vastaisesti muualla, vaikkakin sen maan laki sen sallisi. Tosiasiahan on, että demokratiaa ei kovinkaan monissa maissa ole ja me sitten hyödynnämme sitä diktaattorivallan rahanahneutta, ei helv...., minä en suostu ottamaan vastuuta tästä, vaikka olenkin suomen kansalainen, en halua toimia näin, en, en, en. Jos minä en tapa täällä, en tapa myöskään muualla, jos en sorra toisia täällä, en myöskään muualla. Taisi olla ihan vierasta tekstiä nykyeurooppalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti