maanantai 19. maaliskuuta 2012

Mietin pitkään, miten ja millaisilla lukoilla lukita veneen lattialuukut ja muut vaakatasossa olevat luukut niin, että ne on helposti avattavat, ei maksaisi omaisuuksia ja toimivat varmasti ja pitävät luukut paikoillaan, vaikka vene menisi ympäri. Alkujaan luukut koostuvat lattialaudoista ja ovat kyllä tiukat, mutta ilman lukitusta. Puulattia on kaunis ja huoleton.
Sain idean! Teen lukituksen kuusiokolo-pultista, jolle poraan reijän niin, että myös pyöreä kanta uppoaa lattian tasalle. Toiselle puolelle hitsaan pulttiin metallilätkät, that´s it. Nyt voin avata ja sulkea luukut vain pyöräyttämällä puoli kierrosta kuusiokoloavaimella ja luukun alapuolella oleva "lätkä" menee tukiraudan alle ja pois. näkyviin jäi vajaa 10mm kantaosa, jota tuskin huomaa lattiassa luukun nostolenkin vieressä. Ja hintakin oli kohdallaan, ei juuri paria euroa kappale, kun verrataan kuvan isompaan nostolenkkiin, jos se olisi lukittavaa mallia, maksaisi se parin kympin luokkaa kappale.

Ehdin vielä pilkille Säkylän Pyhäjärvelle. Oli Valasrannalla kalaakin kohtuullisesti, joskin tuntui, että syönti on menossa huonompaan. Kala ei ollut vielä matalassa, siis alle metrissä, vaan odottelee edelleen kaikilla reunoilla, joita on tässä osassa järveä tosi harvassa, mutta jo puolen metrin reuna, parissa metrissä on tosi hyvä kalapaikka. Saalis oli sellaista 5kg parissa tunnissa, mutta oikeasti jos on kala-alueella, on tahti jotakuinkin sellaiset 5kg tunnissa. Ei se huonosti ole, mutta ei siinä kyllä saa olla muita pilkkijöitä silloin vieressä, syönti loppuu oitis. Värikoukulla näytti tulevan paremmin kuin morrilla tai tapsilla. Pilkki piti olla nyt hieman leijaava, kun paremmilla syönneillä saa olla nopeammin putoava malli. Keskellä järveä saattaa olla kohta syöntiä, mutta nyt sieltä sai vain yksittäisiä kaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti