perjantai 22. marraskuuta 2013

Alandia ei korvaa...
Vakuutus joko korvaa tai ei

Minulla on meneillään korvauskäsittely edellisen kovan myrskyn aiheuttamista vahingoista. Laskin, että 3500 euroa on kulut, jos itse hoidan työn, eli teen kaiken voitavan ja käytän ammattiapua siinä, mihin en itse pysty tai ei ole tarvittavia laitteita. Nyt sain vakuutusyhtiöltä sen suuntaisen vastauksen, että telakointikuluja ei makseta. Laskin, että n. puolet kuluista tulee veneen siirroista sellaiseen paikkaan, missä voi maalata ja suihkupuhdistaa maalattavat kohdat. Tämä lienee sitten sitä telakointia. Koittakaas hiekkapuhaltaa venettä jossain venesatamassa tai edes rannalla, ei onnistu, ei saa. No toivottavasti miettivät siellä vakuutusyhtiössä vielä. Veneily on kallis harrastus, mutta jos tulee vahinko, niin sitten se onkin yht´äkkiä halpa harrastus. Jos joku hullu maalaa toisen puolen veneestä tuolla hinnalla, niin ihme kun ei kelpaa, lieko joku telakka sitten halvempi. Toki voisin laskea maalaukselle jonkin huiman (normaalin) hinnan, mutta kun omaa työtä on vaikea arvostaa ja osaan säästää turhissa kuluissa, olenhan tehnyt kauppaa jo 20-vuotta. No arvio oli tämä ja katsotaan nyt paljonko tilille napsahtaa ja palataan asiaan. Joskus aikoinaan kun ajoin autokolarin, niin silloin jouduin taistelemaan yhtiön kanssa auton lunastushinnasta, en enää koskaan saman yhtiön kanssa.

Tässä ote keskustelusta Alandia yhtiön kanssa:
Vahinkokulut vaikuttavat suoraan tuleviin vuosimaksuihin. Meillä on velvollisuus asiakkaitamme kohtaan huomioida tämä. Jokavuotiset telakointikulut jotka joka tapauksessa jäisi asiakkaan maksettaviksi ei ole vahingosta johtuvia. Siksi korvaamme ½ näistä, tämä on yleinen käytäntö. Jos vene olisi nostettu ja laskettu kesken kauden asia olisi toinen.

Että muistakaa nyt sitten, jos kolahtaa, älä nosta venettäsi ennen vakuutuspäätösta! Teetä kaikki ammattilaisella kalliimman mukaan (vaadi ja sovi ensin yhtiösi kanssa), se ajaa vissiin yhtiön etuja enemmän. Ja katso tarkoin kenen yhtiön valitset, luottamus Ahvenanmaalaiseen yhtiöön kärsi kovan kolauksen ja mistä summasta! Nyt pyydän tarjouksia muilta yhtiöilta, jotka luottavat rautaveneeseen ja siihen, että näitä juttuja ei satu joka vuosi. Ei tässä jurpee niinkään raha vaan tapa, jolla asioita sitten hoidetaan kun yrityksen (Alandia) pitäisi kantaa riskit. Jos ei riskejä olisi, niin kuka kumma ottaisi vakuutuksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti