sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Huoltohommat

Traileri toimi hienosti ja vene saatiin nostettua ylös traktorilla, rampia hyväksi käyttäen. Vähän oli ramppi matala ja kapea, mutta homma kuitenkin onnistui ja se on tärkeintä. Tästä kuvakulmasta  (kuva) vene näyttää kovin pieneltä ja traileri isolta. Puisia palkkeja on alla varmistamassa, jos maa vajoaa alta ja taraileri meinaisi kallistua.
Vedet tuli tyhjennettyä ja avattuani lämminvesivaraajan korkin, näin pohjalla paljon kalkkisakkaa, jonka imuroin pois. Säiliö pitää vielä täyttää puhtaalla vedellä ja sitruunahapolla, niin sakka irtoaa ja pytty puhdistuu. Toinen vaihtoehto on etikkavesi, mutta siitä jää ikävä sivumaku, mutta esim. wc-pytty tulee sillä hyvin puhtaaksi, kun liottaa sitä päivän ja harjaa lopuksi. Varaaja on ollut vain moottorin kierrosta lämpenevä ja nyt on edessä sopivan sähkövastuksen etsiminen, jotta saisi lämmintä vettä myös laiturisähköllä.

Hempelin eliönestomaali piti mitä lupasikin, vain limaa oli pohjassa ja sekin irtosi kevyellä pesulla jo ennen nostoa. Viime talven jäät olivat raapineet eliönestomaalia vesirajasta, mutta pohjamaali oli ehjää. Maalattavaa toki riittää, kun tuli niitä myrskyvahinkoja ja kaidetolppien kiinnitykset täytyy uusia ja jotain muuta pientä aina löytyy. Eristeitä pitää lisätä taakse ja tehdä seinää ja kattoa, ja pilssi pitää vielä pestä. Siinähän ei aika tule pitkäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti