torstai 14. marraskuuta 2013

109 tuntia Ystadista Amsterdamiin

Laskin vanhoista muistiinpanoistani, että tuo 109 tuntia meni ajo- ja purjehdus aikaa. Kun varaa siihen tarvittavan polttoainemäärän, n. 400l, niin ei tarvitse matkalla tankkailla. Tietysti mekin menimme purjeilla aina kuin pääsimme, mutta kanavilla ei kyllä purjehdittu, isoimmilla sisämerillä Hollannissa kyllä. Kokonaisaika oli paljon pidempi. tilasto löytyy: www.syproaina.profiili.fi sivuilta.

Syksyn sateisiin vähän kesäistä filmiä 2012 matkalta: Jurmo



Kristiansö, väärä satama ja museokäynti. Tuulella tämä saari ei ole hyvä paikka veneelle, mekin karkasimme Bornholmille ja koska silloin oli kova tuuli, niin kiersimme vielä Bornholmillakin tuulen suojaiselle puolelle. Osa satamista sulkee satama-altaat portilla, kuten Allinge ja muutenkin ajo sisään on vaarallista kovilla tuulilla.

Vanhoja juttuja tuli katsottua siksi, että aina välillä joku Svaani- veneilijä sanoo, että on purjehtinut matkan uskomattoman nopeasti. Täytyy sen veneen sitten olla nopea! No kanavilla kun ei mennä yöllä, sillat on kiinni ja jossain se on muutenkin kiellettyä. Itämeri antaa joskus hyvät vauhdit ja siellä nuo veneet kyllä kulkevat, joten se siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti