sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Uusi värikoukkupilkki
Tein eilen yhden uuden pilkin, ja nyt viikonloppuna pitäisi mennä veneelle ja koeuittaa se. Koitan saada siihen pitkän pulkkamäkimaisen liitävän uinnin, mikä ei ole helppo juttu. Olen huomannut, että pitkä ja nopea sivuliuku saa ahvenet heräämään, joskin joskus se voi olla liikaakin, ainakin, jos parvi on kovalla syönnillä. Useimmiten kuitenkin kalaa pitää houkutella ja näin siis tuo liuku toimii. Lisäksi sen pitää olla siis nopea ja sen pitää pelata yksiin numero 12 värikoukun kanssa. Eikä se saisi pyöriä akselinsa ympäri, joten on siinä fysiikan lakeja ratkottavaksi.
Tein myös uusia vapoja tulevalle talvelle, kun vanhat vapani alkoivat olemaan jo risoja, myös niitä pitää koekäyttää. Moni luulee, että kun mennään pilkille, siellä vain istuskellaan "Hokki" kädessä ja palellaan. Itselläni ainakin kunto kasvaa aina talvella ja kisoissa mennään enempi tai vähempi "räkä poskella" , lujaa siis. Vavan pitää olla nopea ja sellainen, että sitä on mukava käyttää, eikä se sotke siimoja, kyse on sekunneista ja tosi pienistä eroista.

Muinaistulet ja pikku purjehdus
Lähdimme jälleen purjehtimaan, viikonloppuretki mielessä. No tietysti vastattulta, siis moottori käyttöön. Airiston kohdilla oli jo ruuhkaa, liekö joku regatta. Venettä luovi sieltä ja toinen täältä ja niitä oli monta, vaati taas pitkääää pinnaa väistellä näitä purjehtijoita. No selvittiin havereitta ja mahduttiin vielä luonnonsatamaan, Dalskärille. Ilalla oli kynttilöitä rantakalliolla ja joku vielä pisti sekaan muutaman raketinkin, veneitäkin oli alun toistakymmentä. Ilta meni rauhaisasti nautiskellen. Takaisinpäin kohti Raisiota päästiin mukavassa tuulessa purjehtien, välillä koiteltiin jo välineistön rajoja ja rikottiin kikipuomin kiinnitys.
Koska minulla ei ole vakituista venepaikkaa vieläkään, yritin laittaa veneen Raision vieraslaituriin. No se oli täynnä, jopa yksi vesiskootterikin oli varannut itselleen neljä metriä leveän paikan? No jos maksaa, mikäs siinä, harmitti vain, kun ei mahdu laituriin. No, parkeerasin lähimpään paikkaan, jossa olen nähnyt olevan joskus jonkun muunkin ja mikä ei liene kenenkään vakiopaikka. Milloin tänne Raisioon saadaan se sama käytäntö, joka on jo monessa muussa paikassa, kun paikka on vapaa, sen voi ottaa käyttöön maksua vastaan, Siis jos vakiasiakas on poissa vaikka kuukauden tai viikon, niin vihreä lätkä paikalle ja se on merkki, että paikka on vapaa vieraspaikka nyt. Joskus vaan tuntuu, että Suomi on maailman ainoa ja viimeinen "oikea kommunistimaa", kun mitään ei saa toimivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti