tiistai 17. syyskuuta 2013

Turku Åbo vierasvenesatama,( www.turunvierasvenesatama.fi)

Turun Aurajoessa sijaitsevat venepaikat on kuulemani mukaan yksityistetty, miten ja milloin, siitä minulla ei ole tarkempaa tietoa. Vierassatamaa hoitaa kuitenkin eri yrittäjä
(puhelin: 0400536613), kuin joen toisella puolella olevia kylkikiinnitys-paikkoja, joita hoitaa Satavan Venepalvelu Oy, puhelin: +358 2 2737460.
Paikkoja vierasvenesatamassa on noin 60, paalujen välit ovat n. 4m ja jokunen isompikin lienee olemassa, en käynyt mittailemassa, mutta oma veneeni mahtui juuri ja juuri tolppien väliin (3,70m). Tolpat jäävät kyllä raapimaan veneen reunoja, joten köydet on syytä laittaa harkiten. Myös ohi ajavan Ukkopekka-laivan aallot ja imu heilutteli venettä jonkin verran, muuten joki on ainakin nyt syksyllä rauhallinen.
Kesäkuukausina on aivan täyttä ja osittain tästä syystä myös nettivarausjärjästelmän piiriin kuuluvia vieraspaikkoja lisätään ensi vuodeksi, muiden paikkojen kustannuksella tietenkin. Ja jos oikein tulkitsin, niin maksaahan tuo netistä varattu paikka paljon enemmän. Hinnoista on kuitenkin vaikea sanoa mitään, kun ne ovat monilla sivustoilla väärin. Ja nyt käydään keskusteluja muiden satamayrittäjien kanssa hinnoista ja mitä niihin sisältyy. Onko kysymyksessä ”kartelli-neuvottelut” jää nähtäväksi.
Saapuminen Turkuun on kuitenkin kerran nähtävien ja koettavien juttujen joukossa. Upeat pitsihuvilat Pukinsalmen molemmin puolin ja myös Ruissalon rannoilla kertovat omaa tarinaansa, joskus osattiin ja nähtiin vaivaa. Turkuun on helppo tulla kun muistaa varoa isojen laivojen liikennettä aamuin ja illoin. Aurajoen löytää helposti ja eksymään ei pääse, aja ylös jokea, kunnes vierassatama on vasemmalla. Laiturien edustalla on kokoajan ihmisvilinää joka ei pahemmin häiritse, ainoan meluhaitan aiheutti nyt naapuriveneen webasto ja keulapotkuri sen lähtiessä. ”Kaljaveikkoja” oli muutamia liikkeellä, mutta olivat onneksi omissa oloissaan, vaikka morjestelivat rannalla olutölkkejä tyhjennellessään.
Satamasta on lyhyt matka keskustaan ja ruokakauppa on joen toisella puolella ja Föri-lossilla sinne menee muutamassa minuutissa. Mukavia ruokapaikkoja löytyy kalliiden rantaravintoloiden lisäksi esimerkiksi (Puistokatu 3) viiden minuutin kävelymatkan päästä, siellä on pieni pullapuoti, jossa oli juuri leivotut munkit ja saa sieltä myös päivän keittoannoksen ja erilaisia salaatteja, siis herkkuja oli joka lähtöön ja myös mukaansa voi ottaa annoksia, suosittelen. Grillejä ja baareja onkin sitten vähän joka nurkassa ja joen molemmin puolin. Kymmenellä eurolla saa paljon syötävää, mutta monissa paikoissa viinilasillisesta saa maksaa 5 euroa tai yli, mutta matkaveneilijällä on omat viinit ja oluet kun Suomessa veneilee.( Eu:n ulkopuolelta tulevien kannattaa kuitenkin muistaa kysyä tullilta viimeisemmät tiedot alkoholien tuontiin koskevista säännöistä.)

Tämän jutun tein, koska blogiani lukee moni veneilijä, joka ei ole käynyt Turussa ja toivottavasti tästä sai puolueetonta tietoa. En edelleenkään mainosta mitään ansaitsemistarkoituksessa, enkä saa blogin pitämisestä kuin hyvän mielen itselleni. Jos joku tuntuu minusta väärältä, se ei silti tarkoita, että se olisi väärin, jokainen saa päättää asioistaan itse, ainakin vapaassa maassa. Suomi ei silti ole vapaa maa, täällä holhotaan ihmisiä aivan liikaa ja se maksaa turhan paljon veronmaksajille ja luo ihmisistä juroja, kateellisia ja velttoja.
kuvaaja: Erika K.
Kuvassa kirjoittaja itse.


Kuka on antanut "sinulle" melkein ”jumalallisen” oikeuden päättää mitä minä juon ja syön tai teen ja milloin ja missä? Jos ihminen ja se mitä hän tekee, ei ole häiriöksi tai vaaraksi muille, niin miksi joku aina yrittää kuitenkin estää toteuttamasta itseään. Perustellaan kyllä, että tulee hoitokuluja jne., niin aina, eläminen maksaa tavalla tai toisella. Jos tämä nuoriso päättää nyt häippäistä kokonaan vaikka Thaimaaseen, niin kuka mummojen eläkkeet sitten tienaa? Eu yrittää nyt kieltää polttopuun käytön, onko ydinvoima muka parempi ja turvallisempi. Kuinka monta miljoonaa hehtaaria metsää on kaadettu, jotta valtavat avolouhokset saadaan tuottamaan uraania? Jos jokainen suomalainen käyttäisi kerrankin aivojaan, ei meitä vedätettäisi niin kuin beduiinia Tampereen torilla. Siis käy Turussa ja tutustu kaupunkiin ja samalla ”Turun-tautiin”, jos sellaista nyt on olemassakaan. Ja ehdoton ei veneilyajokortille!
Ja terveiset teille Karibialla olijat, Trinidad and Tobago olisi kyllä nyt poikaa tämän syksyisen kelin rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti