maanantai 17. kesäkuuta 2013

Juhannus 2013
Näillä näkymin "laivamme" löytyy Björkön oivasta luonnonsatamasta. Pulikointi järvessä, grillausta ja laikottelua ja smalltookkia kanssaveneilijöiden kanssa. Periunteiset saaristotanssit jäänevät nyt väliin, mutta mistä sitä koskaan tietää, minne tuulet veneemme kuljettavat. Miehistön paiskiessa töitä, on kesän" reissu" vielä tekemättä, no ehtiihän sitä vielä.

Saslik pyttyihin
Ostin viitisen kiloa sian lapaa, juuri sopivan rasvaista saslik-vartaisiin. Osa on jo marinoitu ja osan marinoin tänään tai huomenna. Marinoituna liha säilyy ämpärissä, pilssin viileydessä mainiosti muutamia päiviä. Kunnolla marinoitu liha kypsyy nopeasti ja on maukasta. Perinteisesti olen käyttänyt marinaadissa etikkaa ja vettä ja öljyä, sipulia ja valkosipulin kynsi ja pippuria, ehkä jokin maustesekoituskin vielä maun mukaan. Etikkaa vain vähän, että maistuu ja toimii säilöntäaineena. Ripaus sokeria tekee myös ihmeitä marinaadissa. Rasvan pitää kypsyä kunnolla ja olla rapeaa, ei sitkeää purukumia. Liian kuiva liha on mielestäni kelpaamatonta saslikiin, rasvan pitää tiristä ja lihan pitää olla mehukasta, siis unohda fileet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti