tiistai 4. kesäkuuta 2013

Haapsalussa löhöillään, eilen oli tosi kuuma ja yöllä meni yli sade- ja ukkoskuuro ja tuuli yltyi hetkessä. Nyt olisi tarkoitus lähteä pohjoiseen, mutta kun tuuli onkin jo pohjoisesta, niin katsotaan minne pääsee. Muutaman päivän voisi vaikka sukeltaa ja kalastaa kampelaa ja odottaa tuulien kääntymistä, mutta Haapsalu on nyt nähty.
Mitä jäi mieleen Haapsalusta? Kivan näköinen Virolainen kaupunki linnoineen ja vanhoine rakennuksineen modernien rakennusten joukossa. Venesatamat vähän liian kaukana keskustasta ja mitään suurta juhlan tuntua ei satamassa ainakaan vielä ollut, ei oikeastaan mitään. Kun vertaillaan muita Euroopassa sijaitsevia kaupunkisatamia, ovat ne yleensä hyvin vilkkaita, täällä on toisin, on rauhallista. Pieni uimaranta, huonompi kuin Dirhamissa, mutta vesi paljon lämpimämpää. Ankkuroida voisi kun menee matalikolle, jos uskaltaa tai kokee sitä tarvitsevansa, tilaa on, mutta veden syvyyttä ei. Satama-allas ei ole sekään kovin hyvä yli kahden metrin syväyksillä, meille ihan ok.

Ote virolaiselta sivulta kalastuksesta:

Kalastuslupa maksaa vuodeksi 20 e !  Suomessa taitaa molemmat luvat, viehelupa ja valtion kortti, olla jo melkein satasen yhteensä.


2 kommenttia:

  1. Ei nyt ihan satasta Suomessa luvat, mutta vähän yli 50 euroa muistaakseni valtion + yhden läänin lupa. Mutta tuo Suomen lupaviidakko on kaiken kaikkiaan enemmän kuin monimutkainen...:)

    VastaaPoista
  2. ja koko maan luvat? Ei edes irtoa satasella.

    VastaaPoista