maanantai 6. toukokuuta 2013

Upea keli purjehtia jatkuu, on sopivasti tuulta, vaikkakin kylmää. Lähdettyäni liikkeelle nostin pienemmän genuan ja annoin tuulen hiljalleen kuljettaa venettä, kolmen-neljän solmun nopeudella kohti Kasnäsiä. Autopilotti hoiti hommia aina välillä, kun itsellä oli jotain muuta puuhaa. Näin rauhallisella vauhdilla se pilotti vain jyrisee aika lailla ja rikkoo merellisen rauhallisuuden ääntelyllään.
 Monet satamat ovat vielä "talvilomilla", mutta täällä Kasnäsissä pääsee saunaan ja vaikka kylpylään, ja satamassa on vielä "talvihinnoittelu". Jos muuten oikein katsoin, niin hinta nousee 23 euroon tänä kesänä, vai olisikohan vielä se kaksikymppiä, no täytyy vielä tarkistaa asia. Kohta tulee raja vastaan, mitä satamayöstä (paikka, sähkö, sauna) voi maksaa, eihän tämä mikään Välimeri ole ja suojaisia lahtia ja muita ankkuripaikkoja on vaikka kuinka paljon, jos on pakko säästää. Muuten Kasnäs on yksi Suomen parhaimpia satamia palveluineen ja sijainteineen.
Saunassa olin yksin. Laitoin pari makkaraa foliossa kiukaalle ja nautin olostani oluen kera. Näköalasauna ja mikä rauhallisuus. Vettä sain veneen tankkeihin jo aikaisemmin ja putkistojen kanssa olikin pieni "savotta". Muutama liitin vuosi ja ne piti korjata, ei mikään vaativa operaatio, kun ensin pääsi käsiksi letkuihin. Muoviliitin oli murtunut ja muutama liitin oli irti??? Liekö jäänyt vettä talveksi. Sauna remontin päälle teki todella hyvää.

Siikoja tuli sitten niin paljon, että oli paistettavana iso kasa filettä. Nyt olenkin syönyt siikafilettä yllin kyllin ja monin tavoin. Kokeilin kastiketta siialle, kermaviiliä ja sinappikurkkusalaattia sekoitettuna, ihan hyvää, mutta sopii mielestäni paremmin maustamattomalle kalalle ja erityisesti loimulohelle. Curry sopi siialle hyvin, mutta parasta on kuitenkin voissa paistettu ja suolalla maustettu kala, aito kalan maku.

Video kokkailusta!
Nyt kun olen jo "merellä", yhteydenotot vain sähköpostilla: manne.rantanen(@) gmail.com (poistathan sulkeet!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti