torstai 23. toukokuuta 2013

Hesan kirppiksellä oli keskustelua Eideristä, siis kanava-joki-alueesta, jota pitkin pääsee myös Pohjanmerelle. Kyseinen kanavahan kulkee kielin kanavan pohjoiospuolella ja yhtyy Rendsburgin jälkeen kielin kanavaan. Kanava on matalaa paikotellen ja aikaa vievä, maalaismaisemassa kiemurteleva jokimainen vesitie. Itseäni ei juuri sytyttänyt, mutta jos on aikaa, niin mikäs siinä. Pitää kuitenkin muistuttaa matalasta suistoalueesta, jonne en itse menisi edes pienelläkään tuulella, joka puhaltaa lännestä.
Linkki kanavan suluille ja silloille löytyy täältä: http://www.wsa-toenning.wsv.de/service/formulare_antraege/download/BzSBEider.pdf

ja sivuilta: www.wsv.de löytyy muutakin huomioimisen arvoista. myös sivut: www.bsh.de kannattaa vilkaista.

Samalla nyt pieni muistutus taas niistä Saksan ja  Hollannin rannikon liikkuvista väylistä varsinkin satamaan mennessä, etsi eka punainen viitta ja seuraa niitä, kuulemani mukaan juuri punaisten viittojen luona on vettä??? Tarkoittiko tuo sitä, että vihreiden liki ei sitten ole, no siellä oli kyllä matalampaa selvästi. Ja jo Eiderillä saattaa vastaan tulla niitä luutia jotka todella ovat viittoja ja vieläpä hyvinkin virallisia sellaisia, jopa ohjekirjoista ne löytyvät. Ja näistähän on jo juttua ollut aiemmissa kirjoituksissa matkakertomuksen muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti