keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pikku kömmähdys

Sattuuhan sitä tekevälle. Pudotin kännykän vahingossa avantoon. Olin siis pilkillä Pyhäjärvellä ja siinä samalla juttelin mukavia, kun kala taas iski kiinni, puhelin putosi korvalta suoraan reikään ja upposi salamavauhtia. Hyvästi Galaxy Gio! Mietin tässä, että saisikohan sim-kortin pelastettua, on nääs kaikki numerot vain siellä, jos vaikka sukeltaisi. Seuraavaksi ostan kyllä laitteen, millä saa varmuuskopioitua sim-kortin. Vaikka ahvenfile kaupassa maksaakin jo melkein kolmekymppiä kilo, tuli tästä pilkkireissusta kuitenkin kovin tyyris. Sain melkein yhdeksän kiloa ahvenia, noin neljässä tunnissa, joten muuten päivä oli hyvä, vaikkakin tuiskuinen.

Kehittelin aikani kuluksi koukkua, jolla saisi kalan nopeammin ja nopeammin ja n..........
Ei vielä ihan kuitenkaan toimi. Sormet on kovilla kun irroittaa kolmihaarakoukusta kaloja ja nyt ainakin vain ne antoivat kalaa taukoamatta. Pilkki oli tänään joko kirkas tai kirkas/pronssi. Myös kupari/kirkas toimii, joskin sillä ei aina saa niin hervotonta syöntiä aikaiseksi kuin muilla. Pilkin pitää olla myös nopea. Kun syönti on näinkin hyvä, ei juuri uinnilla ole väliä, kunkan on oikean värinen koukku. Isompi koukku antoi hyvin, mutta pienempi koukku oli nopeampi irroittaa, taas kerran näin. Pikkuisen huonommalla syönnillä on kokopronssinen pilkki paras, varsinkin jos se vielä leijaa ja värisee mennessään. Jotkut pilkit väristävät ylösvedossa ja jotkut pudotessaan.
Paikalla oli myös eläkeläiset pikku kilpailussaan. Voittosaalis taisi olla siinä kahdentoista kilon luokkaa, joten kovin ovat kiskoneet. Kalaa oli joka suunnalla ja syönti oli mielestäni hyvä. Näin siis tänään Myllyojanlahdella ja lähivesillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti