torstai 19. huhtikuuta 2012

Sovitin uimatason paikalleen. Uimatasoksi sitä voinee kutsua, vaikka tavaratilaahan tuo usein on, ja pesutilanakin ihan oiva paikka. Kohta on kaikki tehty, ja jos kelit sallivat päästään joskus maalaamaan vene uuteen uskoon. Tässä kuva uutukaisesta. Alumiinipeltiä tulee hieman lisää ja tason alla oleva härdelli postetaan, ja tukiputket vedetään tukemaan tasoa, uimatikkat tulee tikkaiden kohdille.
Uusi taso on nyt suunniteltu niin, että jos tulee toisen veneen kanssa kosketus, ei perässä ole mitään terävää reunaa, joka uppoaa "tupperiin" kuin kuuma veitsi voihin, kun 10-tonnia terästä liikahtaa väärään aikaan väärässä paikassa, nyt pyöreä putki tekee vähemmän vahinkoa, jois ollenkaan.
Lueskelin juttua läpivienneistä ja niiden kestävyydestä, syöpymisestä jne. Ilmassa on paljon "tietoa" siitä, että mikään ei kestä, ei messinki, ei rosterit, ei edes pronssi, tai ehkä se, mutta kun ei monikaan enää valmista pronnsisia läpivientejä ja hanoja veneisiin tai sitten vastaan tulee hinta. Tieto lienee peräisin monilta matkaveneilijöiltä, joiden hanoja nakertavat suolainen ja lämmin merivesi, sähkövuodot satamissa ja omassa veneessä, nämä ovat varmasti omankin veneen metallisyöpöt edessä olevalla reissulla. Luin myös jostain, että forforihappotestissä saatujen tulosten perusteella esim. 4A teräksessä toki syntyy rako- ja pistekorroosiota ja aika paljon, jos oikein tulkitsin, niin noin 5mm/v???? No liekö merivesi kovempaa vai heikompaa korroosion aiheuttajaa, mutta syöpyy kuitenkin, toki lämpötila, liuos, anodit, virtaus jne. vaikuttavat myös tulokseen. En nyt vielä ala vaihtamaan läpivientejäni, mutta huolellinen tarkastus vuosittain on aina paikallaan ja puutappisarja mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti