tiistai 17. huhtikuuta 2012

Oma riistakeittoreseptini veneessä pikaisesti:
4-5 perunaa kuoritaan ja pilkotaan kattilaan, lisätään vettä 1-1,5l, lisää pari desiä kuivattuja juureksia, joita saa ainakin cittareista sellaisissa läpinäkyvissä pusseissa, joukkoon pari lihaliemikuutiota. Keitetään kunnes perunat ovat melkein kypsät ja lisätään 400g peuranlihaa, siis säilyketölillinen, isoina kappaleina, purkista veistellen. Keitetään perunat kypsäksi. Nam.

Ainakin metsästäjien teettämät peurapurkit ovat hyviä tähän keittoon ja kuivatut juurekset antavat aivan hillittömän hienon aromin, kannattaa kokeilla.

Pahan kelin pikasoppa:
kiehauta parsakeittopussi tai kuppi kuumaa parsakeittoa ja lisää broilerin filesuikaletta ja nauti. Itse lisään broilerin filesuikaleet säilykepurkista, joita olen tehnyt itse hunajamarinoidusta fileestä. Keitto jäähtyy nopeasti sopivaksi kun lisää kylmät broilerin palat joukkoon.

Viisumiasiat:
Viisumin Kap Verdelle saa sitten ilmeisesti rannasta, siis sieltä Kap Verdeltä, näin sanoo ulkoministeriön sivut. Pitäisi useammin käydä virallisissa sivuilla, kiitos Erika vinkistä. En ole vielä miettinyt kovinkaan paljoa matkan yksityiskohtia, kun on ollut näitä muita veneenrakennuspuuhia. Olen toki tutustunut reittiin, matka-aikoihin ja sääoloihin eri osuuksilla, miettinyt tulevia ongelmia ja ratkaisuja niihin jo etukäteen, mutta ihan kaikkea ei ole ehtinyt, eikä ole niin väliksikään, jotainhan pitää jäädä myös matkalle.

Mielinkiintoinen sivusto: http://www.sailwx.info ja toinen sääsivusto: http://www.maineharbors.com/weather/waveht.htm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti