maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pilkkikilpailu, Vanajavesi

Tulipa sitten käytyä Vanajavedellä, lähellä Akaan keskustaa olevalla alueella kilpailuissa. Outo ja uusi paikka minulle, en ehtinyt etsiä syvyyskarttaa, ja muutenkin oli vielä vähän "turistimainen" olo. Mitä siinä muuta voi, kun katsoa vähän suuntaa ja paikkaa muista pilkkijöistä. Suunta löytyi ja paikkakin ihan pian kisan aloittamisen jälkeen. Värikoukkuun nappasi hyvin, mutta koska kala oli pientä, oli kalan iroittaminen koukusta tuskallista, olihan peukaloni paketissa edellisen kisan johdosta. Tiesin, että en pärjää näillä pikkukaloilla ja liikuinkin paljon etsien isompaa. Kokonaista kaksi isoa löytyi, hetken jo luulinkin, että perjantainen toistuu, mutta siihen kalat loppuivatkin. Silppua kyllä olisi tullut, vaan en huolinut. Kiersin umpimähkään kaikki kulmat ja isoa ei vaan ollut. Saaliini jäi vaatimattomaan 4,7 kiloon ja junnutkin saivat enemmän, voittajan saaliin hipoessa jo 18 kiloa. Erittäin kova suoritus!

Paikkana Vanajavesi on kiva pilkittävä, paljon kalaa ja kun iso syö, voisi kuvitella saaliin olevan melko reilu. nopea pilkki,yksihaarainen  ketjukoukku, väritipalla, siihen silmä syötiksi ja matalaan veteen, niin pikku sinttiä saa vetää minkä ehtii. Hyvä paikka harjoitella nopeutta ja "yhdellä vedolla" nostoa. Värikoukku kelpaa ja numero 12 koukkukin pelittää vielä hyvin, mikä on tärkeää, kun haetaan myös isompaa kalaa.

Takaisin päin tullessa päätettiin mennä vielä Säkylän Pyhäjärvelle iltapilkille. Ehdittiin vielä nelisen tuntia nykiä ja saaliiksi sain ahventa noin 12 kiloa. Ei ollut mitään huippusyöntiä enää päällä ja paikalla oli jo koukittu enemmänkin, joten se kalapaikka alkaa olla "syöty".

Veneeseen kaappi
Suunnittelen astioille kaappia tai hyllyä, otin jo mittoja veneessä ja nyt täytyy löytää mahonkivaneria tai mahonkilautaa, josta pääsen alkuun. Kaupan teliineet kun sopivat huonosti ja sitten jää usein liikaa hukkatilaa. Siispä tein vanerista sapluunat veneessä ja teen kotona kaapin rungon "höllään", jonka sitten sovitan veneessä oikealle kohdalle ja teen tarvittavat muutokset. Kokopuu olisi tietysti hyvä materiaali, mutta kun tilaa on vähän tässä kohtaa, pitänee tyytyä vaneriin ja listoittaa reunat mahongilla. Myöhemmin näkee sitten oliko tulos tyydyttävä vaiko hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti