torstai 14. helmikuuta 2013

Viides ykkössija!
Lauantai meni jälleen pilkkikilpailuissa. Ja kun vauhti on päällä ja tulostakin syntyy, niin mikäs sen mukavampaa. Kilpailut oli Paraisilla, Bläsnäsissä, paikassa, jossa en ole koskaan ennen ollut kalassa. En yleensä käy sekakalakilpailuissa, vain ahven kelpaa, mutta nyt kun ei muita kisoja ollut. Katsoin kartasta paikan, mistä aloitan, loppu oli arvailua. Siinä poukamassa oli kalaa, mutta myös monia kalamiehiä, joten siirryin takaisinpäin erään kallion juurelle. Ahventa nousi mukavasti pitkin reunaa, kunhan vain pysyi reunalla. Kallion reunalla oli suuria syvyysvaihteluita koko matkalla ja yritin pysyä matalassa, koska pilkkini toimii paremmin matalalla. Viimeisen vartin aikana sain vielä yhden ajoahvenparven kohdalle ja siitä ne voittokalat sitten nousivatkin. Värikoukulla ja kirkkaalla pilkillä tuli kalastettua, vaikka kokeilinkin tapsia pikaisesti ja jopa morria hätäpäissäni, mutta värikoukku on mun juttu. Kalaa oli lopuksi yli yksitoista kiloa ja kaikki ahvenia.

Tällä viikolla olen tehnyt purjehdusmatkasta elokuvan, mahtuu typistettynä kahdelle dvd-levylle. Nyt on ikuistettu matka Suomesta Hollantiin kanaville ja takaisin. Vaikka purjehduksesta on vaikea saada mielenkiintoista filmiä, niin laitoin mukaan paljon selostusta jutuista joita tuli vastaan. Videolla näkyy myös selvästi matkan vaativuus ja se kuinka olimme väsyneitä ja paljon muutakin. Olisi kiva nähdä vastaavia koosteita ja vertailla filmejä, mutta ei niitä kai niin paljoa ole tehty ja jos on niin ovat omissa piiloissaan. Jos joku tämän haluaa katsoa, niin ottakaa yhteyttä, niin eiköhän se jotenkin onnistu.

Hankin öljylampaun kirpputorilta. Mutta millainen lasi on kyseisessä Brennerissä ollut? Jos joku tietää tai on valokuvaa, linkkiä yms. niin laittakaa meiliä. Myös sydän puuttui, mutta sitä saanee vielä jostakin.

"No lasi pitäisi siis olla tässä polttimessa suoraa mallia ja esim. sellaisissa joissa on liekinlevitin, on se pyöreämpi mallinen lasi, näin opiskelin netistä. Lasejakin saa vielä kaupoista ja sydännauhaa. Lasit maksavat siinä kympin ja enemmän ja nauha alle kympin. Lämppuöljyä ja valopetroolia on monen tuoksuista, valitse tuoksuton jos löytyy, on välillä karsea lemu jos on väärä aine säiliössä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti